Povestea mea

Povestea mea

Povestea mea este o poveste despre pasiune, scop și impact profund al conexiunii umane. Sunt Mihai Vasilescu – Strategist de schimbare comportamentală, iar călătoria mea ca Formator, Coach, Psiholog și Master Trainer NLP este absolut extraordinară.

2007 – Mă angajam într-o corporație – Danone / Am învățat o lecție prețioasă – povestea Romtelecom

Povestea mea poate începe cu ... A(m) fost odată ca niciodată un băiat impulsiv, care în 2007 am învățat o lecție prețioasă despre cum să NU refuzi un job, urlând la telefon și înjurând, doar pentru că eram nemulțumit că nu a fost sunat în termenul în care mi s-a promis. După ce emoțiile mi s-au liniștit și am putut să analizez ce s-a întâmplat, am decis ca din acel moment să nu mai dau cu piciorul niciunei oportunități.

Se pare că lecțiile dureroase sunt cele mai valoroase. 

2011 – Deschideam o firmă de turism dentar cu un prieten care avea să se închidă după numai un an și jumătate. Diferențele de valori și lipsa unor scopuri clare aveau să devină un nou profesor

Mihai Vasilescu
Mihai Vasilescu

2011 – Un nou drum se deschide și ceea ce credeam atunci că va fi scopul meu în viață – grafica și web design-ul + Traininguri grafica + Colaborarea cu 3 dintre cele mai bune scoli de graphică din Romania

Acum mai bine de 12 ani, după mai multe joburi în diverse domenii precum contabilitate, administrativ, raportare, turism dentar, grafică și web design, am cunoscut un OM, care avea să-mi schimbe viața. Acest OM m-a provocat să împărtășesc din experiența mea și-l ajut să creeze o comunitate de graficieni experimentați și asumați. Am acceptat cu greu și după 2 ani și câteva sute de absolvenți, mi-am descoperit chemarea în a-i ghida și împuternici pe alții să-și descopere adevăratul potențial și să ducă vieți împlinite.

Am descoperit că feedbackurile cursanților, lucrările lor extraordinare și gândul că prin cunoștințele pe care le ofer și prin abilitățile pe care îi ajut să și le dezvolte, îi vor ajuta să pună bazele unor viitoare branduri de succes. Îmi aduceau un puternic sentiment de mulțumire și împlinire. Cream un efect de bulgăre de zăpadă în care câteva acțiuni de-ale mele generau, indirect, un impact la scară mult mai mare.

2012 – Deschideam o firmă de grafică și design care încă funcționează

2014 - Acela a fost momentul în care am decis să îmi asum un rol de care fugisem toată viața mea – de formator.

Acela a fost momentul în care am decis să îmi asum un rol de care fugisem toată viața mea – de formator. Iar aceasta a fost o decizie care avea să-mi schimbe toată viața. Am început să caut cursuri de Trainer și după câteva săptămâni am găsit cursul perfect care îmi oferea nu doar o diplomă și titulatura de trainer (în fond și la urma urmei livram traininguri de 2 ani) ci care să îmi ofere și toate cunoștințele necesare, să mă ajute să îmi dezvolt abilitățile lipsă, care urmau să mă ajute să devin un trainer excepțional. O nouă lume se deschidea în fața mea alături de oamenii de la MMM Consulting.

Mihai Vasilescu
Mihai Vasilescu

2014 – Primul curs de NLP

În paralel însă, viața mea personală era ca o grădină neîngrijită de ani de zile. Eram un dezastru emoțional, fără încredere în mine, cu stima de sine scăzută și cu o căsnicie care se destrăma ușor, ușor. Era vara lui 2014 și printr-o conjunctură demnă de povestit nepoților la gura sobei, am descoperit un ALT OM care avea să îmi deschidă drumul și să-mi fie ghid și mentor într-o lume absolut magică, un om care m-a introdus în tainele psihicului uman și care mi-a oferit cheile ușii potențialului meu. Am descoperit lumea NLP-ului.

M-am înscris la cursul de NLP Practitioner și după numai 2 module începusem să înțeleg de ce funcționez cum funcționez, ce mă limitează și mă blochează și cum să îmi iau puterea înapoi. AHA-uri curgeau unul după altul. Foarte entuziasmat de descoperirile mele, am început să îmi terorizez prietenii și cursanții. “Ai o problemă? Te rezolv eu. ÎȚI SPUN EU CUM SĂ FACI CA SĂ O REZOLVI. CA SĂ ÎȚI FIE BINE.”

Spre surprinderea mea, am descoperit că oamenii nu doreau să fie salvați. Nu voiau să fie “salvați”. Nu aveau nevoie de ajutorul meu. Intrigat am întrebat “De ce?” iar răspunsul a fost unul total neașteptat: “Lasă gunoiul omului unde și-a pus omul gunoiul, pentru că între om și gunoiul lui este o relație specială.” Și a urmat sfatul care avea să-mi schimbe, din nou, viața: “Dacă vrei să ajuți oamenii, nu te duce tu la ei. Lasă-i pe ei să vină la tine. Tu, doar spune-le ce poți face pentru ei.”

2016, anul în care am făcut următorul pas – cursul de Master NLP Practitioner și prima asistență la NLP Practitiner. Atunci, am decis că ÎNTR-O ZI voi fi Trainer NLP.

În următorii ani mi-am continuat formările și asistentențele – Trainer NLP și Coaching. Fiecare modul pe care îl parcurgeam sau îl refăceam, era un nou pas în călătoria mea de transformare și deblocare a potențialului meu. Un adevărat roller-coaster emoțional. Însă, chiar dacă nu toate momentele au fost plăcute și nu toate lucrurile pe care le-am descoperit despre mine au fost plăcute, rezultatele care veneau erau extraordinare. Aveam tot mai multă încredere în mine, comunicam din ce în ce mai bine și aveam din ce în ce mai multe relații autentice. Aflam ce este cu adevărat important pentru mine și care sunt valorile mele, care sunt convingerile care mă susțin și care mă limitează și mă blochează și cum le pot depăși, învățam să îmi stabilesc corect obiective și să le realizez. Începusem să îmi trăiesc viața pe care o doream!

Mihai Vasilescu
Mihai Vasilescu

2017 – Formarea în coaching

2018 – Trecerea de la cursuri hardskills la cursuri softskills

2018 a fost anul în care am făcut următoarea schimbare. Am trecut de la cursuri tehnice, în care le spuneam oamenilor CUM SĂ și CUM SĂ NU facă, la a lucra cu mintea, emoțiile și comportamentele oamenilor. Am ținut primul meu training de NLP. Și spre surprinderea mea, am aflat ca nu era DOAR despre cursanții mei, ci în mare măsură era și despre mine. Am simțit că abia atunci începeam să descopăr tainele și profunzimea NLP-ului și coachingului și că mai sunt atât de multe lucruri de aflat, atât despre NLP cât și despre mine.

Împlinirea și sensul pe care le-am trăit în următorii 3 ani au venit nu doar din impactul pe care îl aveam asupra cursanților și din aportul pe care îl aduceam în îmbunătățirea vieții lor ci și din impactul pe care îl aveau ei asupra mea.

2019 – Înscrierea la Facultatea de Psihologie și cursul de Trainer NLP

2021 – Rapid Transformational Therapy (RTT)

Având valori puternice pe creștere și evoluție personală, precum și pe învățare continuă, am continuat să merg la cursuri. În următorii ani am urmat formările de Rapid Transformational Therapy (RTT) alături de Marisa Peer. Înscrierea la curs a fost o decizie de moment care mi-a oferit un set nou de instrumente și abilități și o înțelegere mai bună a psihicului uman și a comportamentelor noastre.

2021 – Fellow Member Trainer NLP

2022 – Reluarea formării în NLP – Next level

În anul următor am decis să-mi întorc din nou privirea către NLP și să caut și o altă perspectivă decât cea pe care o aveam eu. Așa am ajuns să reiau formarea de Master NLP Practitioner, precum și pe cele de Coaching, Hipnoză și Time Line Therapy alături de Tad James.

IANLP

2022 – Un nou început - Minemotions

Spre La final, a început să se contureze o viziune. Dețineam un set de instrumente puternice care mă ajutau să ghidez oamenii să își descopere și să-și deblocheze potențialul lor neexploatat și să-și transforme și să-și construiască viața pe care și-o doresc. Rămânea o singură întrebare: “Cum să fac asta?”.

Iar răspunsul nu a întârziat să apară și a venit sub forma Minemotions.

De-a lungul carierei mele, am instruit și îndrumat sute de persoane din medii diverse, ajutându-le să își elibereze întregul potențial și să obțină rezultate extraordinare. În calitate de fondator al @Minemotions, mă angajez să îmi împărtășesc experiența și cunoștințele, îndrumându-i pe oameni în călătoriile lor transformatoare.

Metodologia mea inovatoare sub forma Strategiei de schimbare comportamentală s-a dovedit a fi un catalizator pentru schimbări rapide și de durată. Misiunea mea este pe cât de simplă pe atât de puternică: să inspir, să împuternicească și să ridic oamenii să devină influenți, comunicatori pricepuți și catalizatori ai schimbărilor pozitive.

2023 – Călătoria continuă

×